Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Lyon

Finn beste pris på bilutleie i Lyon ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Lyon. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Lyon guide

Bilutleie Lyon

Leiebil Lyon

Lyon, som ligger i den franske regionen Rhône-Alpes, er hovedstad i departementet Rhône. De to store elvene Saône og Rhône renner sammen i Lyon, som har ca. 500.000 innbyggere (2010). Regnes forstedene med, løper folketallet opp i rundt 1,5 millioner. Både Saône og Rhône er seilbare, noe som har gjort Lyon til et sentralt kommunikasjonsknutepunkt mellom Middelhavet og det nordlige Frankrike – og til en av landets aller viktigste handelsbyer.

Den romerske kolonien Lugdunum, forløperen til Lyon, ble grunnlagt allerede i 43 f.Kr., og den var lenge hovedstad i den romerske provinsen Gallia. Etter romertiden – og videre gjennom store deler av middelalderen – var det skiftende makter som styrte, inntil byen ble lagt inn under franskekongen i 1312.  Både i renessansen og på 1800-tallet opplevde Lyon en voldsom ekspansjon som la grunnlaget for den sterke stillingen byen fremdeles har.

Lyon kan deles i tre hoveddeler. Vieux Lyon (byens eldste del) som ligger vest for Saône, det moderne bysentrum på halvøya mellom de to elvene og den yngste delen av byen på østsiden av Rhône.

Mange av de mest populære attraksjonene ligger i Vieux Lyon.  Det gjelder bl.a. den gotiske katedralen St.-Jean (påbegynt tidlig på 1100-tallet) og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière fra slutten av 1800-tallet. Denne bydelen ble omfattende restaurert etter 2. verdenskrig og står i sin helhet på UNESCOs verdensarvliste. Også i det moderne bysentrum finner man en del severdigheter. Her må særlig et par interessante museer nevnes: Det store kunstmuseet «Palais des Arts» samt et særegent tekstilmuseum.

Byens ”hjerte” er «Place Bellecour» med rytterstatuen av Ludvig 14. Herfra fører den travle shoppinggaten «Rue de la République», som ender ved det gamle rådhuset fra 1600-tallet. Også den kjente gågaten «Rue Victor-Hugo» starter ved Place Bellecour. I den nyeste delen av byen ligger bl.a. Part-Dieu, et område med moderne arkitektur og en rekke mindre og større butikker, varehus og kulturinstitusjoner.

Nærmeste flyplass er Aéroport Lyon-Saint Exupéry, som ligger 20 km øst for byen.