Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Sodankylä

Finn beste pris på bilutleie i Sodankylä ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Sodankylä. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Sodankylä guide

Bilutleie Sodankylä

Leiebil Sodankylä

Sodankylä (nordsamisk: Soađegilli) er et tettsted og en kommune som ligger i provinsen Lappland i Finland. Den har en befolkning på 8809 (2012) innbyggere. Det er Finlands nest største kommune etter areal.
Den nordlige del av Sodankylä hører til samenes bosetningsområde. Nordsamisk er offisielt språk ved siden av finsk i dette området, men det er svært få samisktalende i området.

Luosto er et kjent turiststed som ligger omtrent 30 km sør for sentrum av sodankylä. Lusto byr på alt fra isklatring til reinsdyrsafari til skibakker og gode langrennsmuligheter. Luosto har til og med «santa-ekskursjoner» på menyen. Siden 1986 har Sodankylä arrangert Midnight Sun Film Festival.

Stedet har flotte hotell og overnattingssteder som gjerne inkluderer spa og sauna. Stedet er spesielt kjent for sine vinteraktiviteter, men mottar også mange besøkende om sommeren som først og fremst søker uberørt natur. Interessante severdigheter er den den gamle kirken fra 1689 som er laget av tre og den nye kirken fra 1859 laget av stein. Nordlyskapellet er nytt kapell fra 1986 og en donasjon fra arkitekten Kari Ojala.
Luosto er hjemstedet til den eneste åpne ametyst gruven i Europa, og det er mulighet for å besøke gruven. Den finske hærens jege brigade som trener soldater til kaldt klima ligger i Sodankylä.

Sodankylä lufthavn brukes bare militært og er ikke for passasjerfly. Kittilä Lufthavn befinner seg  80 km unna Sodankylä, mens Rovaniemi, som kalles Santa Claus Lufthavn, ligger 100 km fra Lusto.