Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Helsinki

Finn beste pris på bilutleie i Helsinki ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Helsinki. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Helsinki guide

Bilutleie Helsinki

Leiebil Helsinki

Helsinki, eller Helsingfors, er Finlands hovedstad og ligger helt sør i Finland ved Finlandsgulfen som er en arm av Østersjøen. Byen har en befolkning på 604 380 (2012) innbyggere. Både finsk og svensk er offisielle språk. Helsingfors er det opprinnelige navnet på byen og det den kalles på svensk.

Helsingfors ble grunnlagt i 1550, 300 år etter at svenskene hadde inntatt landet, av svenskekongen Gustav Vasa. Men det var liten befolkning i byen og dette endret seg ikke før Russland erobret Finland i 1808 og Finland kom under den russiske tsar. Finland ble selvstendig i 1917 etter den russiske revolusjon samme året.

Byen har et rykte på seg for å være god på design, og i 2009 ble byen valgt til å være World Design Capital i 2012. Samtidskunstmuseet designet av Steven Holl er et interessant eksempel på moderne arkitektur. Det er også populært å besøke den fasjonable Nokia-butikken i Aleksandergatan midt i sentrum.

Mange karakteriserer byen som «befriende annerledes», den er avslappet med et bra natteliv, har gode shoppingmuligheter og mange museer. Også sauna- og bademulighetene er gode, for eksempel i den vakre svømmehallen Yrjönkatu fra 1928.

Like utenfor byen på noen øyer ligger borgen Sveaborg som er et av verdens største kystfort og ble påbegynt av svenskene i 1748. Stedet som står på UNESCOS verdensarvliste er et populært utfartssted spesielt om sommeren.

På Högholmen ligger byens dyrehage, og Borgbacken er byens fornøyelsespark. Helsinki Lufthavn ligger 17 km nord for sentrum.