Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Chile

Finn beste pris på bilutleie i Chile ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Chile. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Chile guide

Bilutleie Chile

Leiebil Chile

Chile er en republikk i Sør-Ameria med 16 746 500 (2010) innbyggere. Det er et langstrakt og smalt land som ligger mellom Stillehavet i vest og Andesfjellene i øst helt sørvest i Sør-Amerika. Det deler en lang grense med Argentina, mens i nord grenser det til Bolivia og Peru. Hovedstaden er Santiago. Landet er delt inn i 15 regioner som igjen er delt inn i provinser. Også flere øyer tilhører Chile, den mest kjent av dem er Påskeøya.
Chiles økonomi basert på eksport av mineraler som til sammen utgjør 50 % av den totale eksportverdien. Fiskeoppdrett er en annen viktig næring.

Chile er 4 200 kilometer langt og byr på ekstreme klimatiske variasjoner. I nord ligger Atacama-ørkenen som er verdens tørreste ørken og er et viktig turistmål. Det er også Valle de la luna, månedalen, som ligger 13 km utenfor ørkenen. Klimaet i sentrum ligner det rundt Middelhavet, mens klimaet i sør er derimot svalt og regnfullt, og naturen ligner på mange måter den norske med innsjøer og skjærgårdskyst, fjorder og skoger. Det er mange aktive vulkaner i sør, og Chile har også vært hardt rammet av jordskjelv. Siste store jordskjelv var 27. februar 2010 som utløste en stor Tsunami.

Chile er et populært land for turister, og til å være et land i Sør-Amerika er det svært sikkert å reise i. Den varierte naturen med alt fra innsjøer til ørken, vulkaner og gode turmuligheter i Andesfjellene er det som trekker flest turister. Landets høyeste fjell heter Ojos del Salado (6 879 moh). Chile er også et viktig vinland, og rundt Santiago er det gode muligheter til å besøke vingårder. Den fargerike byen Valparaiso ved Stillehavet har et godt bevart historisk sentrum fra kolonitida som står på UNESCOs verdensarvliste. Et annet kjent turistmål er la Isla negra hvor den kjente poeten Pablo Neruda bodde.

Chile led under Augusto Pinochet og et 17 år lang militærdiktatur fra 1973 til 1990. Chile er et konservativt land og til tross for drap og menneskerettighetsbrudd hadde Pinochet stor støtte. Økonomien er i dag åpen og markedsstyrt. I mai 2010 ble Chile det første søramerikanske landet i å bli med i OECD.

Den viktigste flyplassen er Comodoro Arturo Merino Benítez International Airport i Santiago.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]