Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Banja Luka

Finn beste pris på bilutleie i Banja Luka ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Banja Luka. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Banja Luka guide

Bilutleie Banja Luka

Leiebil Banja Luka

Banja Luka er den nest største byen i Bosnia-Hercegovina og hovedstaden i Republika Srpska. Byen ligger nordvest i landet ved Vrbas- elven, og har 227 000 (2008) innbyggere.

Banja Luka har et kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Byen er hjemmet til University of Banja Luka, samt en rekke statlige i institusjoner i Bosnia-Hercegovina. Etter krigen på Balkan i 1990-årene ble økonomien sterkt rammet. Men i de siste årene har byen opplevd økonomisk vekst.

Byen var ikke den som ble hardest rammet under krigen, men alle moskeene bygd på 1400- og 1500-tallet ble ødelagt. En av dem var Ferhadijamoskeen som sto på UNESCOs verdensarvliste. Området og restene av moskeen er i dag et nasjonalt monument over Bosnia-Hercegovina.

Andre interessant bygninger er konsertsalen og galleriet Banski Dvor (guvernørens palass) i sentrum.  Klosteret Gomionica fra 1500-tallet ligger like i nærheten av Banja Luka og har en samling av gamle ikoner fra 1700-tallet. Kastel festningen ved bredden av elva Vrbas har en historie som strekker seg helt tilbake til romertiden. Gospodska gaten er byens hovedgate med et godt utvalg butikker, spise- og drikkesteder.

På grunn av de mange parkene og over 10 000 trær ble Banja Luka tidligere kalt “Den grønne byen”.  Byen ligger vakkert til i den skogkledde Banja Luka dalen. Ikke langt unna ligger den dinariske fjellkjeden, og det er derfor gode friluftsmuligheter i området med fiske, fjellturer og også rafting. Her finnes også flere varme kilder og spa.

Banja Luka internasjonale lufthavn ligger 23 km nordøst for byen.