Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Bosnia Hercegovina

Finn beste pris på bilutleie i Bosnia Hercegovina ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Bosnia Hercegovina. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Bosnia Hercegovina guide

Bilutleie Bosnia Hercegovina

Leiebil Bosnia Hercegovina

Bosnia Hercegovina er omgitt av Kroatia i vest og Serbia og Montenegro i øst, og har kun en kyststripe på 26 km i sør ved Adriaterhavet. Befolkningstallet er på 3 839 737 (2011) innbyggere.

Bosnia Hercegovina-Hercegovina kan deles inn i tre geografiske soner. Fra nordvest til sørøst i landet løper De dinariske alpene med Maglić, landets høyeste fjelltopp, på 2386 moh. Sentralt i landet er det lave fjell, og området er rikt på skog og mineraler.  Ved nordgrensen til Kroatia er det høyslettelandskap, og elven Sava sørger for fruktbare jordbruksområder. Mesteparten av Bosnia Hercegovina-Hercegovina har kontinentalklima med kalde vintre og varme somre.

Jugoslavia ble dannet i 1918 etter at 1. verdenskrig tok slutt og fram til 1992 var Bosnia Hercegovina en republikk i Den sosialistiske føderale republikken Jugoslavia. I 1989 raknet samarbeidet i Jugoslavia, og Bosnia Hercegovina-Hercegovina ble selvstendig noen år etterpå, i 1992. Serberne motsatte seg dette fordi de ønsket med makt, og angrep nabolandet 6. april 1992. En av de mest kjente begivenhetene i krigen er folkemordet i Srebrenica 1. juli 1995 hvor serbiske styrker drepte 8000 sivile. Hendelsen står som en av de verste krigsforbrytelser i etterkrigstiden i Europa. Krigen som varte i tre år fram til 14. desember 1995 kostet 100 000 menneskeliv og 2,5 millioner ble drevet på flukt.

Landet er fortsatt preget av krigen som har påført landet store økonomiske tap. Den økonomiske situasjonen i Bosnia Hercegovina er vanskelig, med lav økonomisk vekst, underskudd på handelsbalansen og høy arbeidsledighet.  Men landet er rikt på naturressurser, og har potensial til å bli en viktig økonomi.

Turismen er i vekst i landet. Bosnia Herzegovina er kjent for sin spennende arkitektur med en blanding av romansk, middelaldersk, ottomansk og østerriksk-ungarsk-påvirkning. Om vinteren er forholdene for alpin er svært gode, og på den korte kyststripen finnes det flotte strender som kan nytes i sommermånedene. Neum er en vakker kystby. Andre attraksjoner er Međugorje som er et av de viktigste pilegrimsmålene i Europa med rundt en million besøkende pilegrimer hvert år. Sarajevo er en spennende by å besøke med uteliv, markeder, kirker og moskeer, og blant annet blitt anbefalt av reiseguiden Lonely Planet.

Den største flyplassen er Sarajevo International Airport som ligger like utenfor Sarajevo. Den nest største er Banja Luka International Airport, 18 km utenfor byen Banja Luka.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]