Når du henter leiebilen

Har du bestilt leiebil på nettet, vil du motta en bestillingsbekreftelse pr. e-post. Denne skriver du ut, og tar med deg til leiebilkontoret sammen med ditt pass, kredittkort og førerkort.

Les vilkårene

Før du signerer avtalen på leiebilkontoret, leser du nøye igjennom vilkårene. Er noe uklart, så spør en av de ansatte.

Sørg for at du forstår hva som dekkes av forsikringen, og hva du må betale ved et eventuelt biluhell.

Undersøk bilen

Undersøk bilen grundig både utvendig og innvendig sammen med en representant fra leiebilselskapet før du kjører. Gå rundt hele bilen, og se etter skader, riper i lakken, interiørskader mm. Dersom du oppdager en skade på leiebilen, skal dette noteres i tilstandsrapporten. Dette for å unngå at du bli holdt ansvarlig for skaden når du leverer bilen – noe som kan bli svært kostbart.

Sjekk også dekkene for tegn på skader eller stor slitasje, og ikke glem at ekstrautstyr du ønsker å leie også må være i orden før du kjører avgårde. Dersom det ikke er noen representant fra bilutleiefirmaet som sjekker bilen sammen med deg, ta bilder med ditt mobilkamera av alle bilens sider samt interiør. Oppdager du skader, noter dette, og få en av de ansatte til å undertegne papiret.

Undersøk drivstoff vilkårene

Gjør deg kjent med hva slags drivstoff leiebilen bruker, og om du er forpliktet til å fylle opp tanken før du leverer bilen igjen. Bilens kilometerstand skal dessuten noteres på kontrakten både ved ut- og innlevering.

Gjør deg kjent med instrumentene

Bli kjent med instrumentene på leiebilen som f.eks. vindusviskere, blinklys mm. Ta gjerne en liten kjørerunde på parkeringsplassen før du drar av gårde.

Gjør deg kjente med lokale trafikkregler

Skal du på bilferie i utlandet med leiebil, er det viktig å sette seg inn i lokale trafikkregler før du setter deg bak rattet.