Søk og sammenlign priser fra over 1500 leiebilselskaper på over 60 000 destinasjoner

billeie3

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner de fleste leiebilselskaper på markedet og kan dermed oppnå lave priser

Ingen skjulte gebyrer eller avgifter

Når du bestiller gjennom oss så garanterer vi at det ikke forekommer skjulte avgifter eller gebyrer

Kundeservice døgnet rundt

Bilutleie24.no tilbyr kundeservice døgnet rundt gjennom hele året

Ubegrenset kjørelengde og forsikringer

Når du bestiller gjennom oss vil det alltid være ubegrenset kjørelengde og forsikringer inkludert

Leiebil Albania

Finn beste pris på bilutleie i Albania ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Albania. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

Albania guide

Bilutleie Albania

Leiebil Albania

Albania er et land sørøst i Europa som ligger på Balkan-halvøya ved Adriaterhavet og det joniske hav.  I nordvest grenser Albania til Montenegro, i nordøst til Kosovo, til Makedonia i øst og til Hellas i sør og sørøst. Det er omtrent 70 km til Italia som ligger på andre siden av havet. Albanias hovedstad er Tirana og befolkningen som er svært homogen og snakker albansk, er på 2 821 997 (2011) innbyggere.

Mellom 1468 og 1912 lå Albania under det ottomanske riket. Det ble okkupert av både italienske fascister og nazister under 2. verdenskrig. I 1944 etablerte Enver Hoxha og Arbeidets parti en kommunistisk folkerepublikk, et styre som varte helt til 1991 da republikken Albania ble opprettet.

70 prosent av Albania er dekket av fjell, og det største fjellet er Korab som ligger 2764 moh. Mot kysten er det mer slettelandskap. Her er det et typisk middelhavsklima med milde, vintre med mye regn og tørre somre med mange soldager. Turismen er i oppsving, men fortsatt sysselsetter landbruket over halvparten av arbeidsstyrken. Albania er spesielt en viktig produsent av fiken, oliven, hvete, mais og tobakk. Albania har noe olje og gass, og er rikt på mineraler som kobber, jernmalm og bauxitt.  På grunn av økonomiske problemer og korrupsjon er emigrasjonen høy.

I 2010 plasserte Lonely Planet Albania på toppen av sin liste over anbefalte land å besøke. Albania har både historiske byer, flotte strender og gode muligheter for fjellturer.
Spesielt vakker er den Albanske rivieraen, et kystområde i sør som strekker seg fra Vlore til Saranda. Havet er azurblått, og km etter km med lange strender avbrytes av klipper, svaberg og idylliske bukter med små beskyttede strender innimellom. Både Saranda og Vlore er kystbyer som det er vert å besøke.

For den som ønsker mer liv og røre så karakteriseres byen Dhermi, som ligger på rivieraen, som Albanias Ibiza. Også hovedstaden Tirana skal ha et bra natteliv med mange barer og utesteder.  Den gamle mytiske byen Gjirokastra står på UNESCOs verdensarvliste. Berat er en gammel borgby med trange, romantiske gater.

Tirana internasjonale lufthavn er den eneste internasjonale flyplassen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]