Leiebil Oslo

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Norge
  4. chevron_right
  5. Leiebil Oslo

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Oslo

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Oslo fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Oslo gjennom oss.

Oslo guide

Bilutleie Oslo
Leiebil Oslo

Oslo (tidligere Christiania og Kristiania) er hovedstad i Norge, og dessuten navnet på en kommune og et fylke. Oslo kommune har om lag 607.300 innbyggere (2011), mens det bor nesten 1,5 millioner i hele Oslo-regionen. Sentrale administrative og politiske institusjoner som Stortinget, regjeringenskontorene, Høyesterett, Det kongelige slott og de fleste andre nasjonale, offentlige organer ligger i Oslo.

Ifølge Snorres kongesagaer ble Oslo grunnlagt av kong Harald Hardråde rundt år 1050. En del arkeologiske utgravninger i nyere tid har imidlertid vist at det har vært bosetting her tidligere enn år 1000. Myndighetene var dermed på trygg historisk grunn, da Oslo fikk feire sitt 1000-årsjubileum i år 2000. I 1314 overtok Oslo status som rikshovedstad etter Bergen. Som følge av en stor bybrann i 1624, ble byen flyttet et lite stykke mot vest og anlagt ved Akershus slott og festning under navnet Christiania, mens det opprinnelige Oslo beholdt sitt navn som et område utenfor byen. Under byutvidelsen i 1859 ble forstaden Oslo innlemmet i Christiania, og fra 1925 ble Oslo igjen byens navn.

Det var kong Håkon 5. Magnusson, som tidligere hadde vært hertug over det meste av Østlandet og hadde sete i Oslo, som startet oppføringen av Akershus festning –  etter at han var blitt konge i 1299. Senere ble Akershus også gjort til kongelig residens. Håkon 5. Magnusson satte dessuten i gang en rekke andre byggeaktiviteter (bl.a. Mariakirken). Under hans styre hadde byen en ekspansjonstid.

Attraksjoner

Oslo har mange severdigheter å by på. Noen av de best kjente og mest populære besøksmålene er – i tillegg til Akershus slott og festning – Holmenkollbakken (verdens mest berømte skibakke), Oslo Rådhus (særlig fordi Nobels fredspris deles ut der) og  Frognerparken med Oslo Bymuseum og det imponerende Vigelandsanlegget – en gedigen skulpturpark utformet av Norges mest kjente billedhugger, Gustav Vigeland.

Stortingsbygningen ligger langs Karl Johan.

Ellers må Munch-museet på Tøyen nevnes, der man kan se de mest kjente kunstverkene til Edvard Munch, samt Nasjonalgalleriet, det modernistiske og imponerende Operahuset i Bjørvika, Det kongelige slott og Stortingsbygningen. Sistnevnte ligger ved byens paradegate, Karl Johan, som strekker seg fra slottet til Oslo sentralstasjon.

Et område litt utenfor sentrum som inneholder en rette attraksjoner, er Bygdøy. Her ligger Henie-Onstad kunstsenter, Kon Tiki-museet, Norsk Folkemuseum (Bygdøy), Sjøfartsmuseet og Vikingskipsmuseet.

Utforsk Oslo med leiebil

I tillegg til at Oslo-området byr på mange fine naturopplevelser, finner du en rekke spennende og historiske attraksjoner like utenfor hovedstaden. Disse når du enklest med leiebil, da ikke alle har like god tilknytning til offentlig transportmidler. Her er et lite utvalg av de beste kjørerutene for deg som vil ut av Oslogryta.

På Bærums verk kan du kjøpe kunst og håndverk laget på stedet.

Bærums Verk – Et unikt og historisk kultursted

Bygda Bærums Verk ble etablert tidlig på 1600-tallet, da det ble bygget en jernsmelteri her. I dag er de gamle bygningene, som ligger langs elven Lommas bredder, et slags åpent museum og kunstsenter. Den kulturelle biten inkluderer blant annet en skulpturpark, gallerier og museum. På verket er det også over 50 små butikker, hvorav mange selger kunst og håndverk laget på stedet, samt flere spisesteder og kaféer. Det beste spisestedet er den utmerkede restauranten Vertshuset Bærums Verk. Vertshuset åpnet første gang i 1640, noe som gjør det til Norges eldste.

  • Det er ikke mer enn i underkant av 20 kilometer fra Oslo sentrum til Bærums Verk. Den korteste ruta er å følge E18 mot Drammen til du kommer til Høvik, og ta av derfra. Dette tar deg omtrent 25 minutter. Er du ikke kjent, eller mangler navigasjon i leiebilen, er det kanskje best å ta av fra E18 i Sandvika.

Tusenfryd – Norges største fornøyelsespark

Norges største fornøyelsespark ligger kun en kort kjøretur fra Oslo. Dette er et meget populært utfartssted, spesielt for de som har barn og unge i reisefølget. Tusenfryd ble åpnet i 1988, men har blitt betydelig utvidet og utviklet siden den gangen. Her finner du tøffe berg-og-dalbaner, karuseller, radiobiler, cowboy-by, tømmerrenne, space-shot og andre spennende attraksjoner. Det er også en egen barnepark på Tusenfryd, samt en badepark med basseng, sklier og badeelv som er åpen om sommeren.

  • Når du skal fra Oslo til Tusenfryd kjører du E6 mot Svinesund og Sverige, til Vinterbro. Der er det godt skiltet hvordan du tar av til fornøyelsesparken. Distansen er omtrent 23 kilometer, og du bruker som regel 15 minutter med bil.
En av kanonene ved Oscarsborg.

Oscarsborg og Drøbak

Festningen Oscarsborg ligger rett ved den vakre, lille byen Drøbak i Oslofjorden. Selve festningsverket ble først bygget i 1640-årene, på to holmer som ligger ute i fjorden. I moderne tid er Oscarsborg først og fremst kjent for å ha torpedert det tyske krigsskipet Blücher den 9. april 1940. Hele historien til festningen kan du lære om på festningens eget museum, og det tilbys guidede omvisninger der. Når du først er i området bør du vurdere å bruke litt tid i Drøbak også. Denne byen er spesielt vakker om sommeren. Sentrum i Drøbak domineres av små hvitmalte trehus som gir byen et preg av Sørlandsidyll. Ta med badeklær om du kjører innom om sommeren. Du finner mange flotte badesteder på denne siden av Oslofjorden, og har i tillegg Badeparken i Drøbak like nord for sentrum.

  • Det er ganske nøyaktig 40 kilometer fra Oslo til Drøbak om du kjører E6 mot Moss. Den kjøreruta vil du bruke cirka 40 minutter på. Det er også mulig å kjøre E18 fra Oslo på motsatt side av fjorden, via Asker og Sætre. Dette er en finere kjøretur. Distansen vil da bli 55 kilometer, med kjøretid på cirka 1 time.
Sølvgruvene i Kongsberg – tidligere landets største industriområde.

Sølvgruvene i Kongsberg – Norsk Bergverksmuseum

Sølvgruvene i Kongsberg er Norges største gruveområde, med over 80 ulike gruver fordelt på et begrenset areal. På 1600- og 1700-tallet var dette landets største industriområde. Her jobbet og slet det cirka 4000 gruvearbeidere, og disse arbeidskarene stod for nesten 10% av det samlede bruttonasjonalproduktet til unionen Danmark-Norge. Hele anlegget er i dag et historisk museum, og inkludere ikke bare bygningene, men også selve gruvene. Du kan ta gruvetoget ned i den største gruven (Kongens gruve). Togstrekningen har en lengde på over 2000 meter, og bringer deg nesten 1100 meter ned under jordoverflaten.

  • Bergverksmuseet ligger like utenfor sentrum i Kongsberg. Den enkleste måten å komme seg dit på er å ta E18 til Drammen, og deretter ta av til Kongsberg via Hokksund. Strekningen er da cirka 81 kilometer, og kjøreturen vil ta omtrent 1 time og 15 minutter.
På Langedrag kan du gå inn til de sosialiserte ulvene.

Langedrag – Se ulv og andre polare dyr

På Langedrag Naturpark kan du oppleve dyr som holder til i norsk fauna på nært hold. Den største attraksjonen er nok de mektige og sosialiserte ulvene i parken. I tillegg får du hilse på over 20 andre dyrearter, blant annet gaupe, elg, moskus, reinsdyr, fjellrev og villsvin. Hele anlegget er fantastisk flott, med tømmerhus som har gresstak liggende ved et lite tjern, og med utsikt mot Tunhovdfjorden. Du kan selvsagt spise her på egen restaurant, og overnatte om du ønsker å bruke mer tid i parken. Det er for øvrig åpent på Langedrag hele året, og et vinterbesøk kan være vel så flott som et sommerbesøk.

  • Den korteste veien fra Oslo til Langedrag går via Tyrifjorden opp til Nesbyen, på riksvei 7 mot Bergen. Strekningen er da cirka 180 kilometer, og tar omtrent 3 timer og 10 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Antallet parkeringsplasser har blitt ganske redusert i Oslo de siste årene. Samtidig øker prisen på bompasseringer, og enkelte gater stenges for biltrafikk. Dette som et ledd i å redusere miljøbelastningene fra biltrafikken. Det anbefales at tilreisende lar bilen stå parkert i et parkeringshus, eller på hotellets parkering. I sentrum kommer du deg lettere frem med trikk og buss, eller til fots. Du kan også leie sykkel eller elektriske sparkesykler, noe som blir stadig mer populært.

Hvis du ikke er kjent i Oslo, og vant til å kjøre bil der, kan byen oppleves som ganske vanskelig å ta seg frem i med bil. I sentrum er mange gater enveiskjørte, og enkelte gater er stengte for privatbilister. Inn og ut av byen er imidlertid ikke spesielt tungvint. Skiltingen er god, og har du navigasjon i leiebilen blir du neppe å kjøre feil noe sted.

Om man ikke er kjent og vant til å kjøre bil i Oslo kan det føles ganske vanskelig å ta seg frem med bil. Inne i sentrum av Oslo anbefales det å benytte seg av kollektivtrafikk.
Gardermoen er Norges største lufthavn.

Flyplass

Oslo Lufthavn Gardermoen er landets desidert største og viktigste flyplass. Den forbinder i underkant av tretti steder innenlands med hovedstaden, og har flyruter som går til cirka 150 andre steder i verden. I tillegg kommer det rundt 80 destinasjoner du kan nå fra Oslo Lufthavn med charterfly. Totalt betjener flyplassen i overkant av 28 millioner passasjerer i løpet av året.

På Oslo Lufthavn er alle leiebilselskapenes skranker og kontorer samlet i bygningen utenfor hovedinngangen på terminalbygningen (P10). Der finner du skrankene til Avis, Hertz, Sixt, Europcar og Budget. Unntaket er Enterprise som har skranken sin i avgangshallen.

  • Det er rundt 50 kilometer fra sentrum av Oslo og til Gardermoen. Nesten hele strekningen går på motorvei, og tar som regel omtrent 45 minutter med bil.