bilutleie  

Ring Oss +47 21 55 46 13

 
 

 

Leiebil | Bilutleie tips | Kundeservice | Om oss

 
     
 

 

 

Nyhetsbrev

Abboner på vårt nyhetsbrev og få de beste tilbudene først.

>> Meld på

 

Last ned iPhone app

Last ned iPhone appen og bestill direkte på telefonen.

>> Last ned

 

 

 

 

 

Bilutleie Bergen

Hjem > Norge > Leiebil Bergen

Finn beste pris på bilutleie i Bergen ved å bruke skjemaet til venstre. Bilutleie24.no sammenligner priser fra flere firmaer samtidig og finner beste pris på leiebil i Bergen. Når du bestiller gjennom oss er det ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr. Alle priser inkluderer i tillegg obligatoriske forsikringer.

 

Hvorfor leie bil gjennom oss?

 

Vi garanterer lave priser gjennom sammenligning

 
  Alle nødvendige forskringer er inkludert i prisen
  Lokale skatter, avgifter og flyplassavgift er inkludert
  Kundeservice på e-post og telefon døgnet rundt
  Ingen skjulte avgifter eller kredittkortgebyr

Bergen guide

Bilutleie Bergen
Leiebil Bergen

Bergen ligger på vestkysten i Norge, og er adminstrativt sentrum i Hordaland fylke. Bergen er Norges nest største by etter Oslo. Selve byen har omlag 261.000 innbyggere (2011), mens  storbyregionen har et folketall på 375.000 mennesker.

Bergen ble grunnlagt av kong Olav Kyrre i 1070 som Bjørgvin - som betyr "enga mellom fjordene". Den regnes for å være en av Norges eldste byer, og var også norsk hovedstad fram til 1314. Den hadde da ved grunnleggelsen avløst Nidaros (Trondheim) som hovedstad.

Bergen var en av det tyske Hansaforbundets viktigste havnebyer i over fire hundre år, noe man fremdeles ser tydelige spor av på Bryggen (”Tyskebryggen”), som står på UNESCOs verdensarvliste. Under unionen med Danmark var Bergen ”tvillingrikenes” tredje største by.  Bare København og Altona (ved Hamburg) var større. Helt fram til 1830-årene var den Norges største by.

Bergen er ellers kjent for sitt regnfulle klima, men er likevel et populært reisemål for både norske og utenlandske turister. Byen er etter tradisjonen omgitt av syv fjell (men antallet er et definsjonsspørsmål).

Blant severdighetene i byen – i tillegg til Bryggen – er det flere historiske byggverk. Blant disse er komplekset Bergenhus festning mest kjent, som bl.a. inkluderer Håkonshallen fra 1200-tallet og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet. Ellers har byen flere interessante middelalderkirker – først og fremst Mariakirken, Korskirken og Olavskirken, alle fra 1100-tallet. Olavskirken er i dag identisk med Bergen Domkirke.

Flere store museer er også blant byens mest populære besøksmål. Bergen Museum omfatter flere avdelinger, deriblant De kulturhistoriske samlinger, De naturhistoriske samlinger og Botanisk hage. Byen har fostret flere store kunstnere, og i bydelen Fana ligger komponisten Edvard Griegs ”Troldhaugen” – mens i Bergens nabokommune befinner komponisten og fiolinisten Ole Bulls ”Lysøen” seg. Begge disse kunstnerhjemmene er en del av Kunstmuseene i Bergen, som for øvrig også omfatter Bergen kunstmuseum og Vestlandske kunstindustrimuseum. Ellers er Bergen sjøfartsmuseum det største i sitt slag i Norge.

I byens umiddelbare nærhet befinner det seg flere interessante klosterruiner fra 1100-tallet, deriblant Nonneseter og Lysekloster.

Bergen er ellers en av landets viktigste kulturbyer, der de årlige Festspillene nyter internasjonal anseelse. De fleste av konsertene foregår da i byens ”storstue”, Grieghallen – et moderne konserthus som ble åpnet i 1978.

Har man behov for rekreasjon av annen art, kan en spektakulær tur opp på et av Bergens syv fjell anbefales. Opp til Fløyen kommer man med ”Fløibanen”, som er en skinnegående kabelbane som ble åpnet i 1918 – mens toppen av Ulrikken kan man nå med svevebane (åpnet i 1961). Ellers er et besøk til det imponerende Akvariet på Nordnes absolutt å anbefale.

Nærmeste flyplass er Bergen Lufthavn Flesland, som ligger 20 km sør for byen.

 

 

     
 

Bilutleie 24

Kundeservice

Informasjon

Populært